Senioreille

SYKSYN SENIORIPÄIVÄ 11.10.

Keväisin ja syksyisin järjestettävä senioripäivä on tilaisuus tutustua ajankohtaisiin näyttelyihin ja nauttia mielenkiintoisesta ohjelmasta. Syksyn senioripäivän opastukset keskittyvät suomalaisen modernismin pioneerin Tyko Sallisen (1879–1955) näyttelyyn ja tarjoavat tilaisuuksia tutustua Sallisen voimakkaaseen ja aikanaan mielipiteitä jakaneeseen taiteeseen.

Senioripäivän ohjelma sisältyy pääsylipun hintaan (eläkeläiset 6 ¤, saattajat ilmaiseksi). Suosittelemme varaamaan paikan etukäteen: (02) 2627 100 / info@turuntaidemuseo.fi. Max. 40 hlö/ryhmä, avustajat mukaan lukien.

Museokahvila Café Victor palvelee päivän ajan lounas- ja kahvila-asiakkaita. Ryhmien kannattaa varata pöytä etukäteen: Deligo / Jenni Siusluoto: 044 2647 959 / info@deligo.fi

SENIORIPÄIVÄN OHJELMA

klo 12 & 14 opastus Tyko Sallisen näyttelyyn

Tyko Sallinen (1879–1955) tunnetaan suomalaisen modernismin ja ekspressionismin airuena, jonka taiteen keskiössä olivat maisemat, ihmiset ja etenkin taiteilijan ensimmäinen vaimo Helmi Vartiainen, lempinimeltään Mirri. Erityisen iskukykyinen taiteilijan pensseli oli 1910-luvulla, jolloin hän myös aiheutti teoksillaan ensimmäiset modernismiin liittyneet kiistat Suomessa. Railakas väri-ilottelu vaihtui myöhemmin murrettuihin, maanläheisin sävyihin mutta muotokieli pysyi edelleen voimakkaan ilmeikkäänä eritoten kansanihmisten kuvauksissa. Opastus kestää noin 45 minuuttia.

kl. 13 svenskspråkig guidning i Tyko Sallinen-utställningen

Tyko Sallinen (1879–1955) är känd som föregångare för den finländska modernismen och expressionismen. I centrum för hans konst står landskapen, människorna och framförallt hans första hustru Helmi Vartiainen, kallad Mirri. Hans pensel var särskilt slagkraftig på 1910-talet, då han med sina verk orsakade de första dispyterna kring modernismen i Finland. Han övergick senare från sprakande glada färger till brutna, jordnära toner. Hans formspråk var dock fortfarande starkt och uttrycksfullt, särskilt när han porträtterade människor av folket. Guidningen pågår ca 45 min.

KULTTUURIYSTÄVÄN KANSSA MUSEOON?

Turun taidemuseo on mukana Suomen Punaisen Ristin Turun osaston Kulttuuriystävä-toiminnassa. Kulttuuriystävät ovat koulutettuja vapaaehtoisia, jotka tulevat ikääntyvien seuraksi ja turvaksi ennalta sovittuun kohteeseen. Kulttuuriystävä ei ole näyttelyopas tai henkilökohtainen avustaja, vaan kohteeseen etukäteen tutustunut, kevyissä avustustehtävissä toimiva henkilö.

Kulttuuriystävän kanssa liikkuessasi maksat vain oman sisäänpääsymaksusi kohteeseen sekä yhteiset matkakulunne kotisi ja retkikohteesi välillä. Kulttuuriystävän kanssa voit käydä Turun taidemuseon lisäksi myös mm. Turun kaupunginteatterissa, TFO:n konserteissa, Forum Marinumissa, Kaarina-Teatterissa ja Logomossa.

Kulttuuriystävät on Turun seudulla pilottihanke, mutta se on saanut mallinsa Jyväskylän Kulttuuriluotsi-toiminnasta. Toiminta tähtää ikääntyvien elämänlaadun ja hyvinvoinnin paranemiseen. Tavoitteena on, että kulttuuriystävistä saada vakiintunut ja aktiivinen vapaaehtoistoiminnan muoto Turussa ja sen lähialueilla.

KULTTUURIYSTÄVÄT VALMIINA PALVELUKSEEN!

Koulutetut kulttuuriystävät ovat valmiina lähtemään ikäihmisten mukaan turvalliseksi kumppaniksi erilaisiin kulttuuritapahtumiin. Kulttuuriystävän voi ottaa mukaan vaikkapa teatteriin, taidenäyttelyyn tai konserttiin.

Kulttuuriystävä tilataan SPR:n Turun osaston ystävävälityksestä  p. 046 920 4142 (ma-pe 10-14). 

Turun taidemuseo, Aurakatu 26, 20100 Turku, Puh. 02 2627 100. © 2014