TAPAHTUMAT

KEVÄÄN ERIKOISOPASTUKSET

Opastukset avaavat näkökulmia esilläoleviin näyttelyihin. Erikoisopastukset ja luennot sisältyvät pääsylipun hintaan. Osallistujamäärä on rajoitettu 40 henkilöön, joten suosittelemme ennakkoilmoittautumista: (02) 2627 100 / info@turuntaidemuseo.fi.

AXEL HAARTMAN, ALI MUNSTERHJELM, SANTERI SALOKIVI

la 12.1.2019 klo 14 Museokortti-opastus
Museokortin haltijoille avoin opastus tutustuttaa turkulaiskoloristien Axel Haartmanin, Ali Munsterhjelmin ja Santeri Salokiven taiteeseen. Opastus kestää noin tunnin ja se on maksuton Museokortin haltijoille. Osallistujamäärä on rajoitettu 40 henkilöön. Paikan voi varmistaa ennakkoilmoittautumalla: (02) 2627 100 / info@turuntaidemuseo.fi.

HANNALEENA HEISKA

la 16.2. klo 19 Leffanäytös ja alustus: Blade Runner, yhteistyössä Turun elokuvakerho ja Café Victor
Elokuvan kesto 117 min. / Yhdysvallat, Hongkong / K16 / blu-ray / engl. ääniraita, suom. tekstitys

Huom! Tilaisuus on loppuunmyyty.

Turun taidemuseo esittää ohjaaja Ridley Scottin vuonna 1982 valmistuneen ja sittemmin kulttimaineeseen kohonneen tieteiselokuva Blade Runnerin (The Final Cut). Vuoden 2019 dystooppiseen Los Angelesiin sijoittuvassa tarinassa eläköitynyt poliisi Rick Deckard (Harrison Ford) saa tehtäväkseen jäljittää ja eliminoida joukon kapinallisia replikantteja, keinoihmisiä. Kohtaaminen Rachael-nimisen replikantin kanssa saa Deckardin kuitenkin pohtimaan toimeksiantonsa oikeellisuutta. Mediatutkija Veijo Hietala alustaa elokuvan ja avaa näkökulmia sen ajankohtaisiin teemoihin. Café Victor palvelee elokuvayleisöä illan ajan. Leffalipun voi ostaa taidemuseon kassalta: ennakko 5 ¤ / ovelta 7 ¤, mikäli paikkoja on jäljellä.

la 9.3. klo 14 Luento: Kasvojentunnistusteknologiat ja yksityisyyden rajat, tutkija Samuel Singler
Samuel Singler avaa luennollaan näkymiä siihen, miten modernit valvontateknologiat vaikuttavat arkipäiväämme ja miten ne muuttavat käsityksiä identiteetistä ja yksityisyydestä. Hän pohtii myös kysymystä siitä, miten turvallisuus liittyy näihin teknologioihin. Singler valmistelee aiheesta väitöstutkimusta Oxfordin yliopistossa. Esityskieli on suomi.

la 27.4. klo 14 Erikoisopastus: taiteilija Hannaleena Heiska ja kuraattori Mia Haltia
Taiteilija Hannaleena Heiska ja näyttelyn kuraattori, amanuenssi Mia Haltia johdattelevat yleisön näyttelyyn, joka esittelee Heiskan tuotantoa vuodesta 2007 vuoteen 2018.

NELJÄ ELEMENTTIÄ

ti 5.3. klo 17.30 Kuraattorikierros: Elli Liippo
la 30.3. klo 14 Luento: Taiteilijoiden taivaat, meteorologi Seija Paasonen

YLEISÖOPASTUKSET

Suomenkielinen yleisöopastus sunnuntaisin kello 13 ja klo 14. Ruotsinkielinen yleisöopastus kuukauden ensimmäisenä ja kolmantena sunnuntaina kello 15. Opastus kestää noin tunnin. Kaikille avoimet yleisöopastukset eivät vaadi ennakkovarausta ja niille voi osallistua ostamalla pääsylipun näyttelyyn.

TAITEILIJATAPAAMINEN

to 4.4. klo 14 Nuutti Koskinen
Nuutti Koskinen kertoo taiteellisesta työskentelystään ja Pimiössä nähtävästä teoksesta Talk About Society (2018) Turun Taideakatemian Kuvateatterissa (Linnankatu 54). Tilaisuus on avoin kaikille kiinnostuneille. Vapaa pääsy.

MUUT TAPAHTUMAT

la 26.1. klo 15 Turun konservatorion kitaraorkesterien konsertti
Turun konservatorion kitaristit konsertoivat Turun taidemuseossa kahden orkesterin voimin. Yläkouluikäisten Kitarasankarit-orkesteri esittää kansanlauluja eri puolilta maailmaa. Lukioikäisistä ja aikuisista koostuva Kitarissimo! soittaa Franz Schubertin viidennestä sinfoniasta kolme osaa sekä Maurice Ravelin Pavanen. Konsertti sisältyy museolipun hintaan (6 ¤).

19.–24.2. Talvilomaohjelmaa lapsiperheille
Taidemuseon talvilomatyöpajassa askarrellaan eläinaiheisia naamareita. Tee itsellesi pöllön, suden tai vaikkapa tiikerin naamio ja lähde museokierrokselle valppaampana kuin koskaan! Työpajaohjaaja on paikalla tiistaista sunnuntaihin klo 11-14. Muina aikoina kasvonaamarin voi askarrella omatoimisesti. Museon aulassa olevaan työpajaan voi osallistua maksutta. 

ke 27.3. klo 11–15 Senioripäivä
11.00 opastus: Neljä elementtiä -kokoelmanäyttely
12.00 opastus: Hannaleena Heiska
13.00 guidning på svenska: Hannaleena Heiska

14.00 luento: Annakaisa Suominen: Taide ja muisti (luento)

Ohjelma sisältyy pääsylipun hintaan (eläkeläiset 6 ¤, avustajat maksutta). Ennakkoilmoittautuminen opastuksille ja luennolle: info@turuntaidemuseo.fi / 02 2627 100.

la 6.4. klo 11–15 Teosarviointipäivä
Tuo omistamasi teos taidehistorialliseen arviointiin! Arviointi keskittyy teosten tekniikkaan, laatuun, ajoitukseen ja mahdolliseen tekijään sekä annetaan neuvoja teosten kunnostamisesta, säilyttämisestä ja esillepanosta. Hinta-arvioita tai aitoustodistuksia ei anneta. Arviointii on maksutonta ja asiantuntija-apua tarjotaan suomeksi ja ruotsiksi. Teoksia arvioivat Turun taidemuseon amanuenssit Christian Hoffmann ja Mia Haltia. Ei ennakkoilmoittautumista.

LÄSNÄOLON LAUANTAIAAMUT

Läsnäolon lauantaiaamuissa annettaan keholle ja mielelle aikaa taiteen äärellä. Äänimaljarentoutuksen, mindfulnessin ja museojoogan ympärille rakentuvat tuokiot vietetään Neljä elementtiä -näyttelyn teosten parissa. Kertamaksu 12 ¤. Museo on aamuisin auki ainoastaan tapahtumaan osallistujille. Lisätiedot ja ennakkoilmoittautumiset: info@turuntaidemuseo.fi / (02) 2627 100

la 30.3. klo 9.30–11 Äänimaljarentoutus
Äänimaljojen syvärentouttava vaikutus perustuu ääniaaltoihin ja resonanssiin, jonka voi aistia kehossa pintaa syvemmällä. Värähtely vahvistaa kehon ja mielen yhteyttä, laskee stressitasoja sekä auttaa keskittymään. Varustaudu tunnille mukavilla ja lämpöisillä vaatteilla. Ohjaaja: Heini Kaasalainen

la 6.4. klo 9.30–11 Mindfulness
Mindfulness- ja meditaatioharjoitteiden avulla treenataan tietoista läsnäoloa sekä tarkastellaan itseä ja taideteoksia avoimin ja lempein mielin. Tunnilla läpikäytäviä harjoitteita on helppo soveltaa myös itsenäisesti arkisissa tilanteissa. Ohjaaja: Miia Heikkilä

la 20.4. & la 4.5. klo 9.30–11 Museojooga
Museojooga rentouttaa kehon ja virkistää mielen uuteen päivään. Yin & Yang -tunnilla koet joogan vahvistavaa ja avaavaa puolta. Voit tarvittaessa lainata joogamaton museolta, mutta mainitsethan asiasta ilmoittautumisen yhteydessä. Lainamatosta veloitamme 2 ¤. Tunnit järjestetään yhteistyössä joogastudio Pure Moven kanssa.

CAFÉ VICTORIN KEIKAT

Syksyllä järjestetyt konsertit saavat jatkoa! Café Victor tuo kotimaisen indiemusiikin suosituimpia nimiä Turun taidemuseoon yhteistyössä ohjelmatoimisto Alt Agencyn kanssa.  Kevään aikana luvassa on jälleen kolme lämminhenkistä iltaa, joiden aikana voi musiikin ohella nauttia virvokkeista ja muista kahvilan herkuista.

la 2.2. Antti Autio
la 2.3. Kynnet (Special set)
la 6.4. TBA

Konserttilippuja voi ostaa suoraan Café Victorista. Ennakko 10 ¤ / ovelta 12 ¤, mikäli lippuja on vielä jäljellä. Ovet avataan klo 19. Keikat alkavat klo 20 ja kestävät noin tunnin ilman väliaikaa. Esteetön pääsy. Konserttilipulla kaksi yhden hinnalla museon näyttelyihin! Etu on voimassa 31.5.2019 saakka.

Turun taidemuseo, Aurakatu 26, 20100 Turku, Puh. 02 2627 100. © 2019