Taidemuseon Ystävät

TURUN TAIDEMUSEON YSTÄVÄT - ÅBO KONSTMUSEI VÄNNER RY

Turun Taidemuseon Ystävät – Åbo Konstmusei Vänner ry perustettiin vuonna 1985 tukemaan Turun taidemuseota. Yhdistyksen perustamisen tarkoituksena oli ja on yhä edelleen luoda mahdollisuus kartuttaa Turun taidemuseon kokoelmia. Lähes 30 vuoden aikana Turun Taidemuseon Ystävät on lahjoittanut yli 100 teosta Turun Taideyhdistys ry:lle, joka säilyttää niitä taidemuseossa erillisenä Turun Taidemuseon Ystävien kokoelmana. Lisäksi yhdistys on osallistunut yhdessä Taideyhdistyksen kanssa erilaisiin museon hankintoihin ja rahoittanut museon julkaisutoimintaa. Otokseen Turun Taidemuseon Ystävien kokoelmasta voi tutustua sivulla Ystävien kokoelma.

Yhdistyksessä on runsaat 700 jäsentä ja hallitukseen kuuluu seitsemän jäsentä. Puheenjohtajana toimii Ilpo Lahti, varapuheenjohtajana Anneli Vesa, sihteerinä Elina Rosenqvist ja jäseninä Jukka Aaltonen, Marjukka Scheinin ja Liisa Ketomäki sekä museon edustajana Kari Immonen. Ruotsinkielisenä sihteerinä toimii Rachel Nygård-Taxell ja rahastonhoitajana Antti Ristimäki.

Jäsenmaksut ovat yhdistyksen varainhankinnan tärkein tulolähde. Varoja kerätään myös järjestämällä jäsentilaisuuksia ja retkiä.

TERVETULOA MUKAAN TAIDERIKKAASEEN TOIMINTAAMME

Liittymällä Turun Taidemuseon Ystäviin tuet Turun taidemuseon toimintaa. Jäseneksi voit liittyä jättämällä osoitetietosi museon kassalle tai ottamalla yhteyttä yhdistyksen aktiiveihin.

Jäsenedut
-    ilmainen sisäänpääsy Turun taidemuseon näyttelyihin
-    kutsut Turun taidemuseon näyttelyiden avajaisiin
-    kutsut Turun Taidemuseon Ystävät ry:n tilaisuuksiin
-    10 % alennus museomyymälä Muusan tuotteista
-    jäsenkirje 2-3 kertaa vuodessa

Jäsenmaksut
-    henkilöjäsen 25 ¤ /vuosi + samaan perheeseen kuuluvan henkilö 15 ¤

AJANKOHTAISTA: YSTÄVIEN ETU TURUN MUSIIKKIJUHLIEN KONSERTTIIN

lauantaina 17.8. 19.00 Julian Rachlin, Klaus Mäkelä & friends
Huikea esiintyjäkaarti esiintyy Konserttitalolla kamarimusiikkikonsertissa, jossa kuullaan Robert Schumannin Pianokvintetto Es-duuri op. 44 ja Johannes Brahmsin Jousisekstetto nro 2 G-duuri op. 36. Liput etuhintaan Taidemuseon Ystäville 33 ¤ (norm. 43 ¤).
 
Taidemuseon Ystäville tarjotaan normaalihintaisista konserttilipuista 25 % alennus. Alennushintaiset liput voi ostaa Lippupisteen toimipisteistä koodilla ”Taidemuseon Ystävät” tai suoraan tästä linkistä. Huom! Etu ei ole julkisesti myynnissä verkkokaupassa). Tarjous voimassa 1.-15.5.2019.

YHTEYSTIEDOT

Yhdistyksen postiosoite on Turun taidemuseo, Aurakatu 26, 20100 Turku

Puheenjohtaja Ilpo Lahti
040 556 3273 / ilpo.lahti@fimnet.fi

Varapuheenjohtaja Anneli Vesa
040 508 0260 / anneli.vesa@gmail.com

Sihteeri Elina Rosenqvist
0400 224 786 / elinak.rosenqvist@gmail.com

Ruotsinkielinen sihteeri Rachel Nygård-Taxell
040 727 9480 / rnygard@abo.fi


Turun taidemuseo, Aurakatu 26, 20100 Turku, Puh. 02 2627 100. © 2019